Värme och Sanitet sedan 1950

Välkommen att läsa om Glimåkra Värme & Sanitetstjänsts historik och vår affärsidé

Läs mer Offertförfrågan

70 år inom Värme och Sanitet

Startades av Axel Bengtsson

Glimåkra Värme- & Sanitetstjänst AB startades 1950 av Axel Bengtsson. Han drev företaget tillsammans med sina tre söner Jan Bengtsson, Arne Bengtsson och Sven Bengtsson. 1970 drog sig Axel tillbaka och sönerna tog över verksamheten. 1995 utökades firmans kompetens med Hans Borgh som blev kompanjon med Jan Bengtsson.

Två år senare (1997) slutade Jan och Charles Grönkvist började arbeta för Glimåkra Värme & Sanitetstjänst AB. 2014 slutade Charles Grönkvist och Alexander Harsten kom istället in som ny delägare. Hans Borgh gick i pension vid årsskiftet 2019/2020.

Drivs idag av Alexander Harsten

Idag är det Alexander Harsten som äger och driver företaget. Totalt är vi fyra VVS-montörer i företaget. Samtliga som är ute och arbetar på fältet är utbildade i säker vatteninstallation, vilket är branschorganisationens senaste certifikat.


Glimåkra Värme & Sanitetstjänst AB

Är kunden nöjd så är vi nöjda!

Kunden i centrum

Vår affärsidé går ut på att vi sätter kunden i centrum – är kunden nöjd så är vi nöjda. Vi har alltid som målsättning att utföra ett korrekt och "snyggt" jobb samt att satsa på kvalitetssäkra produkter som vi vet att kunderna (och vi) är nöjda med.

Glimåkra Värme- & Sanitetstjänst AB vänder sig främst till privatpersoner men arbetar även för kommuner, företag och landsting.

Vi arbetar lokalt och utför huvudsakligen våra VVS-tjänster i Östra Göinge kommun.

Välkommen att kontakta oss för offert eller mer information!


Glimåkra Värme & Sanitetstjänst AB

Utnyttja Rot-avdraget och sänk arbetskostnaden

Glimåkra Värme utför alla slags VVS-installationer i badrum, kök och våtutrymmen. Just nu kan du utnyttja ROT-avdraget och sänka arbetskostnaden när vi utför rörinstallationer och VVS-arbeten i din bostad. Vi sköter redovisning till Skatteverket och drar av skatterabatten direkt på fakturan. Läs mer och kontrollera om du är berättigad till ROT-avdrag på skatteverkets hemsida här.